Ylläksen Yöpuu

Ylläksen Yöpuu

Info

Ylläksen Yöpuun

Ilmakuvat

Täältä voit vilkaista Ylläksen Yöpuun alueen jo ennen kun saavut paikalle. Alueesta on tarjolla sekä kesä-, että talvikuva.

info

Alue kesällä

info

Alue talvella

sauno ja ui

Rantasauna

Koe perinteisen, puilla lämpiävän saunan hivelevä lämpö, rentoudu takkatulen ääressä tunturien sylissä ja sukella sitten hyisen virkistävään avantoon.
Jos sinulla on onnea, revontulet kruunaavat uintiretkesi. Meillä on tyylikäs vanhanaikainen sauna (ei savu), vuokrattavana Äkäslompolojärven rannalla, varustettuna viihtyisällä pukuhuoneella ja panoraamamaisemalla.

Hinnasto talvella:

Minimivaraus on 2 h, 250 €
Lisätunnit 100 € / h

Hinnasto kesällä:

Sauna lämpenee tottakai myös kesällä, avanto on silloin isompi ja lämpimämpi. Ja maisemat tuplasti paremmat kun tunturit heijastuvat veteen…

Kesäillan sauna minimivaraus 2 h / 200 €
Lisätunnit 50 € / h.
Kaasugrilli käytössä.

Kesäyön sauna 6 h / 250 €, alkaen klo 21.00.
Kaasugrilli käytössä.

Saunaan mahtuu kerralla 12 kylpijää, suuri löylyhuone tarjoaa makoisat löylyt ja avantouinti sen jälkeen unohtumattoman elämyksen. Ja vieläpä terveellisen, usko pois! Avantouinti kiihdyttää pintaverenkiertoasi ja lisää vastustuskykyäsi.

Tarvittaessa järjestämme pyyhkeet ja saunajuomat.

Pelkkä avantouinti on ainoastaan mökeissämme asuville maksuton. Saunalla ei ole yleisiä saunavuoroja eikä pelkkää avantouintimahdollisuutta. Avanto on aina muina aikoina lukittu.

Vinkki!

Parhaan tuloksen saat kun saunan ja pesun jälkeen käyt avannossa, kuivaat ja pukeudut lämpimästi. Toki voit käydä avannossa useamminkin, tämä vain lopuksi.

Grillikatos

Yöpuussa yöpyessäsi sinulla on käytössäsi grillikatos, joka sijaitsee pihassa.

Grillikatoksessa on sähkövalaistus ja lasitetut ikkunat joten siinä näkee ja tarkenee talvellakin. Takassa voit keittää kahvia, paistaa makkaraa tai vaikka savustaa kalaa oli keli tai vuodenaika mikä hyvänsä. Vedenkeittimellä valmistuu kaakao tai kuuma toti kädenkäänteessä.

Katokseen mahtuu 10 – 20 henkeä yhtä aikaa sisään.

Maastopyöräily

Maastopyörän voit vuokrata helposti, meillä on kolme vuokraamoa 200 metrin säteellä:

Meille voit tuoda myös oman pyöräsi, sille löytyy lukittu säilytystila.

Naapurissa Sport Cornerissa on Suomen ainoa pyöränpesuautomaatti jossa pyöräsi puhdistuu pikkurahalla minuuteissa.

Näe ja koe tunturit ja ikimetsät maastopyöräilemällä. Lapin luonto, keskiyön aurinko ja monipuoliset reitit tarjoavat unohtumattoman pyöräilykokemuksen.

Ylläksen alueen maastopyöräilyreitistö on laaja. Etenkin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston lähireitit ovat kunnostettuja ja helppoja.

Suosituin helppo retki on Kukastunturin huiputus. Kokeneet pyöräilijät voivat valita vaativampia ja seikkailullisia reittejä, kuten Hangaskuru, Äkäskero ja Aakenus Escape. Kokeile myös uusi, huikea reitti Kellostapulinkurun yli!

Painovoimasta pitäville Ylläksen BikePark tarjoaa Suomen pisimmät radat, täyden palvelun ja upeat maisemat. Ajaminen BikeParkissa on hauskaa ja se kehittää pyöräilytaitoja.

Kun ostat  Ylläksen reittikartan, pysyt parhaiten reiteillä ja tuet reitistön kehittämistä. Ylläksen maastopyöräilyn reittikuvaukset löydät täältä: 

Erilaiset erämaakahvilat tarjoavat ruokaa ja virvokkeita nyt myös kesäaikaan. Muista tarkistaa kahviloiden aukioloajat retkeä suunnitellessasi.  Ylläksellä on myös useita kotia, laavuja ja tulipaikkoja. Lisäpotkua saat maastopyöräilyoppailta ja opastetuilta maastopyöräilyretkiltä.

Ylläkseltä ja Äkäslompolosta saat  sähkö- ja luomuvuokrapyörät, pyöräilyvarusteet, mukavan majoituksen ja hyvää ruokaa

Talvella

Suksihuolto

Yöpuun uusi 12 neliön suksihuoltotila on täydellisesti varustettu vieraittemme tarpeisiin. Täällä voit säilyttää ja huoltaa lämpimässä niin murtomaa- ja laskettelusukset kuin lumilaudatkin. Käytössäsi on 3 kpl voitelutelineitä murtomaasuksille. Jokaisessa penkissä on kuumailmapuhallin ja silitysrauta.

Täältä löydät myös pulkkia, rattikelkkoja, liukureita ja vetoahkio lapsia varten.

Ladulle pääset pihan grillikodannurkalta, josta lähtee tampparin tekemä luistelupaana + perinteinen latu Ylläksen latuverkostoon. Valaistulle ladulle on meiltä n. 400 metriä.

Mikäli haluat valmiiksi voidellut sukset, voitelupalvelu löytyy sekä Sportiasta (100 m) tai Äkäslompolo Sport Shopista (150 m).

Liukkaita latuja toivottaa Yöpuun väki!

Ylläksen Yöpuun

Ylläs-Swing

Teimme Äkäslompolojärven rantaan kelosta keinun, ihan vain ihmisten iloksi ja sen nimeksi tuli Ylläs-Swing.

Keinu on kaikkien käytettävissä koska tahansa ja se on erinomainen paikka ottaa selfie vaikka keskiyön auringossa, ruskan loistossa tai revontulten alla, tai muuten vain mahtavassa maisemassa.

Tervetuloa kaikki keinumaan!
Toivoo Vesa ja Marja Kaulanen

Kalaretket

Kalaretkien kohteita ovat mm.  Koutusjärvi ja Könkämäeno. Näistä lisää tietoa tulossa myöhemmin.